HEALTHFOODLAB

Carlos Paniagua,

HealthfoodLab recull tots els aprenentatges obtinguts al llarg d’aquesta sèrie de projectes relacionats amb l’alimentació salutable i la salut mental, però anant un pas molt més enllà. El disseny d’aquest espai permetrà obtenir un referent sectorial, establint un nou gènere de restauració on es prioritzi l’ús de la neuroarquitectura per assolir un efecte i una experiència d’usuari única. No només es fomentarà una alimentació salutable, sostenible i ecològica, si no que s’oferirà un espai de salut física i mental partint des de el disseny d’un espai que repercuteixi positivament en aquesta.

Aquest projecte subvencionat per l'Agència per a la Competitivitat de l'empresa ACCIÓ per reforç competitiu el duen a terme Ambit, Fundació Champagnat, SERHS Food, Nakide i Clúster Foodservice.

L’objectiu del projecte és la transformació del menjador i cantina escolar cap a un espai que educa en nutrició, que fomenta l’esport i una consciència social, mental equilibrada no només a través de l’oferta gastronòmica sino des de el disseny de l’espai.

De manera més específica, es consideren aquests objectius:

  • Donar resposta a les necessitats i preocupacions actuals dels usuaris dissenyant i construint espais de restauració que fomentin i generin aprenentatge i progrés en hàbits salutables tant nutricionals, com esportius i mentals.
  • Obrir la porta a models de negoci basats en la generació de salut física i mental partint desde la concepció de l’espai fins a l’oferta gastronòmica.
  • Integració de la cadena i reinversió dels beneficis en obra social ajudant a gent en situació vulnerable per mitjà de la seva ocupació i formació en restauració.
  • Canvi de paradigma amb l’ampliació i millora de l’ús dels espais de cantina i menjador combinant ofertes de caràcter social i comercial (model híbrid, incorporació de la manipulació/picking).
  • Extensió i millora dels hàbits alimentaris d’usuaris donant també resposta a les seves necessitats fora de l'entorn escolar (menjar per emportar).
  • Causar un impacte en el barri on es situa l’espai, generant una gravitació de salut, tant física com mental que pugui estendre's a la ciutat de Girona

.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
QUÈ POTS LLEGIR A CONTINUACIÓ
Modificar cookies